Meteen naar de inhoud
Op het puntje van je stoel van 20Hertz en Sharon Wesseling. Op de foto zie je danser Anggun Musri onder een stapel kleding
Op Het Puntje Van Je Stoel

Een constante try-out: dat is de insteek van het stuk ‘Op het puntje van je stoel’ van Sharon Wesseling en de dansers van haar kersverse dansgezelschap 20Hertz. Een dansgezelschap wat zich inzet om de dans en theaterwereld toegankelijker te maken voor doven en slechthorenden. Niet alleen als bezoeker maar ook als danser/performer!

Tijdens deze voorstelling geeft 20Hertz je een kijkje in de wereld van het vertellen van verhalen, zonder te praten. Met een mix van dove, slechthorende en horende dansers is er onderzoek gedaan naar hoe verhalen middels dans verteld kunnen worden. Een grote inspiratiebron hiervoor komt uit de Dovencultuur: een kunstvorm genaamd ‘VV’ (Visual Vernacular). Dit is een unieke, fysieke theatertechniek met elementen van poëzie en mime en wordt voornamelijk uitgevoerd door dove artiesten.

In ‘Op het puntje van je stoel’ gaat Sharon met 20Hertz op zoek naar manieren om met de visuele- en universele taal van dans, gecombineerd met VV, verschillende verhalen te vertellen. Op deze manier wordt het auditief vermogen ondergeschikt gemaakt aan de beleving van de theaterbezoeker.

En zeg nou zelf: jij bent toch ook met verhalen grootgebracht?

Zit jij al op het puntje van je stoel?!

Credits Op Het Puntje Van Je Stoel

Choreografie: Sharon Wesseling
Dansers: Anggun Musri, Dennis Massar, Emma Strikkers, Riva van Baardewijk, Saskia Neuen
Muziek: Amsterdam Beats
Kostuums & Styling: Ella Siekman

Mogelijk gemaakt door
Cultuurhuis Heerlen, Danslab SALLY Dansgezelschap Maastricht/ VIA ZUID, Huis voor de Kunsten Limburg, SALLY Dansgezelschap Maastricht, VIA ZUID

Meer
projecten